Over de jeugdafdeling

Welkom op het webgedeelte van de jeugdafdeling

Jeugdleden 2014

De jeugdafdeling van de Texelse Golfclub is sterk groeiende. Er zijn momenteel 39 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 21 jaar, die actief en enthousiast deelnemen aan de vele activiteiten die de jeugdcommissie organiseert.

Zowel de exploitant van de golfbaan als de golfclub onderkennen het belang van een sterke jeugdafdeling, immers jeugd is de basis voor een succesvolle toekomst. Van beide zijden is er dan ook een grote inspanning om golf op Texel laagdrempelig te maken voor iedereen die geïnteresseerd is.

De jeugdlessen worden begeleid door een aantal enthousiaste golfpro’s die naast de algemene jeugdlessen tegen een speciaal tarief ook individuele lessen aanbieden. Naast het lesprogramma worden er regelmatig vaardigheidstrainingen gegeven door onze jeugdcoaches welke zijn opgeleid door de NGF.

De inspanning van de laatste jaren hebben niet alleen geleid tot een stijging van het aantal jeugdleden, ook de kwaliteit van de jeugd op Texel is sterk gestegen. Een aantal spelers is landelijk actief en het jeugdteam speelt momenteel in de 2e klasse in de nationale competitie.

 

De jeugdcommissie van de Texelse Golfclub
Golf pro’s Golfschool de Texelse
SLUIT
CLOSE